5 Şubat 2010 Cuma

prenses mononoke


film japon anime ustası miyazaki tarafından 97de yapılmış.Miyazaki, filmlerini 5. sınıftan büyük çocuklar için yaptığını söyler ve her filminde verilen güzel bir mesaj vardır
Princess Mononoke 1400'lü yıllar'da Japonya'da geçer. ormanı koruyan doğaüstü yaratıklarla, doğanın kaynaklarını hızla ve acımasızca tüketen insanlar arasındaki mücadeleyi anlatır.
'Mononoke' bir isim değildir, Japonca'da ruhlar veya canavarlar için kullanılan genel bir ifadedir
Filmde gözyaşlarınızı tutamayacağınız sahneler var. yaralanan Ashitaka, San'ın ağzına verdiği kurutulmuş eti bile yiyemeyince San'ın annesi kurt Tanrı Moro'nun öğrettiği gibi önce kendi çiğner ve sonra ashitakanın ağzına koyar.
insanoğlu çok tuhaf.yani sırf kendi çıkarlarımız için doğaya inanılmaz bir zarar veriyoruz.böyle filmler izledikten sonra ya biz böyleyiz şöyle yapmak lazımmış diye ahkam kesiyoruz ve yine eski halimize dönüveriyoruz.artık geri dönüşü de yok sanırım yani doğanın ruhu çoktan yok olmadımı ki.insanların yeryüzüne geldiğinden bu yana yüzyıllar geçti ve bence dünyanın grafiği de önceleri yükselişteyken bi süre sonra düşüşe geçti ve halada düşüşüne devam ediyor.insanlara verilen fazladan onların konforunu sağlayıp,rahat yaşamasına sebep olabilecek şeyler aslında bir yandan da insanlara verilmiş bir ceza.yani duyguları kötü yönde etkileyen şeyler .maddi yönden zenginleşirken manen büyük kayıplar veriyoruz.
yeni uyandım beynim hala uykuda, yazamıyorum şimdilik bu kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder