31 Aralık 2018 Pazartesi

2018 ve birtakım sulu hatıralar




2018 yılı bir önceki yıl kadar yolculuğa çıkıp yeni şehirlerin sokaklarında yürüdüğüm bir yıl olmadı, başka telaşlarla geçti.
Ocağın sonunda turunç ve palmiye dolu sokaklarıyla Endülüs'te Sevilla, Cordoba ve Granada'yı gezdik.

Şubat sonunda; senenin en soğuk zamanında -10 derecelerde karlara saplanıp kaldığımız, soğuktan donduğumuz, muhteşem Tuna'nın içinden geçtiği Belgrad'a gittik.Şehri soğuktan iyi gezemesek de buranın bendeki yeri ayrı.
Bu sene İzmir-İstanbul arası epey gidip geldik. 

Haziranın sonunda yeni başlangıçlar için adım attık. Olaysız hiçbir işim olmaz:) Bir gece önce; gecenin üçünde su borusunun patlayıp evi su basması hiç unutamayacağımız, sonrasında çok güldüğüm ama o gün bizi epey yoran bir anımız olmasına sebep oldu:D Bütün yaz ev arama, sade ve devasa olmayan mobilya, eşya bulma ve türlü işlerle uğraşarak geçti. 
Eylül sonunda İzmir'de tropikal fırtınanın olacağı gün kuaförler de dahil pek çok yerin kapatıldığı çılgın bir yağmurlu günde evlenmeyi başarıp yine bol sulu anılara sahip olduk:) Fotoğrafsız ama mutluyuz.
Koşturmacalardan çıkınca ilk önce biraz dinlenmek, kafa dinlemek için Kaz Dağları'na gittik. Köylere, derelere, şelalelere bayıldık. 
Ah canım İtalya! Daha önce iki kez kuzeyini gördüğüm ülkenin güneyi ve ekim ayındaki havası beni mutluluktan uçurmaya yetti. Defalarca kez gitsem doymam. Trevi'ye attık bi bozukluk bakalım:)
Koşturmaca ve telaşla geçen, yepyeni tecrübelerle dolu bir yıl geride kalıyor.
Güzel hatıralarla dolu yıllarımız olsun, sağlık olsun.

4 yorum:

  1. Mutluluklar diliyorum. 2019 da sağlıkla, huzurla, bol seyahatle, keyfile gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah nice güzel senelerimiz olsun!

      Sil
  2. Huzurlu, saglikli, bol gezmeli, nice guzel anilar biriktirmeli bir yil diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yıl hepimize mutlu, güzel günler getirir umarım!

      Sil