15 Haziran 2019 Cumartesi

orta çağ şehri cesky krumlov

1992 senesinden beri Unesco koruması altındaki şehri Vlata Nehri ikiye bölüyor. Nehrin dairesel bir kıvrım yaptığı yarımadanın üzerine kurulmuş Cesky Krumlov “Çek kıvrımı” demekmiş. 
Şehri Asyalıların çok sevdiğini göz önünde bulundurup kalabalıklarla boğuşmak istemiyorsanız bence yazın gitmeyi tercih etmeyin. Martın üçüncü haftası gittiğimiz şehirde çok soğuk bir havaya denk gelmedik ve rahatça gezebildik. 
Prag'a yaklaşık 180 km uzaklıkta olan şehre Flixbusla üç saat on beş dakikada dönüş kişi başı 1.99 eurodan gidiş bir tanesi 1.99 öbürü 5.99 eurodan aldığım biletlerle gidip geldik. Flixbus'tan bilet alırken ne kadar erken zamanda alırsanız o kadar ucuza alıyorsunuz, gün yaklaştıkça fiyatlar artıyor. Çok erken ve geç saatteki biletler de yine daha ucuz. 
Cesky Krumlov'da görülmesi gereken yerler bence sokaklar. On civarı vardığımız şehirde dört buçuktaki otobüsümüze kadar girilmedik sokak bırakmadan dolanıp durduk. Çekya'nın ikinci en büyük kalesine doğru tırmanıp şehri seyre dalıp yemyeşil bahçesinde bir şeyler atıştırdık. Kartpostal gibi rengarenk evlerin, dükkanların bulunduğu sokaklara hayran olduk.












 











































2 yorum: