14 Temmuz 2019 Pazar

gidiş dönüş izmir


Arabayla İstanbul'dan İzmir'e giderken mola için nerelere uğruyorsunuz? Biz artık Susurluk'taki pek çok yerde durduk sanırım. Düzdağ Tost mola yerlerinin en popülerlerinden. Neden bu kadar ünlü olduğunu çözemedik. Tat marka hazır salça sürmek yerine doğal yapım salçayla tost yapan yol üstü yer de buluruz elbet.

Evin üçüncü kızı Boncuk hanım.

Annemlerin bahçe merakı. 
Eskiden pek anlam veremezdim bu zahmetli işlere ama yaş aldıkça benim de çok hoşuma gitmeye başladı bu işler. Her gittiğimde bir saksı kapıp geliyorum.


İzmirimde de Mural Festivalleri yapılmaya başlanmış. Alsancak duvarları rengarenk olmuş.

 İzmir'de ne kadar güzel mekanlar açılmış. Kısacık zamanlarda birkaçına gitme fırsatı buluyoruz her defasında. Hem gündüz hem akşam takılınabilecek çok tatlı bir mekan Less Ordinary.



Arka bahçeli mekanlara ayrı bi' bayılıyoruz.Modern Birahane Soweto İstanbul'daki bu kadar güzel ambianslı mekanlara göre uygun fiyatlı bir mekan.
(Soweto Güney Afrika'daki Apartheid politikalarına karşı çıkan siyah öğrencilerin 1976'da gösteri düzenledikleri Güney Afrika şehri imiş)

İzmir'de çok fazla ünlenmiş seyyar sokak lezzetleri var. Biz de geçerken Manavkuyu'daki Babacan Döner'e uğradık. 17 yıldır aynı yerde satış yapan bu dönerciden 10 TL'ye leziz bir yarım ekmek döner yiyebilirsiniz.

1 yorum: