22 Aralık 2017 Cuma

2017 seyahatleri, gezmeler ve kitaplar


Bu senenin en sevdiğim rotası Portekiz oldu.☼Gezmesi kolay Slovenya ve Bled'in kalbimdeki yeri ayrı.✹ Bamberg ve Rothenburg'un romantik havası❣ Hayatımın en yorucu seyahati Rusya'nın soğan kubbeleri❃ Lviv'den Kiev'e giderkenki tren yolculuğumuz ve Ukrayna'da yılın en sıcak zamanına denk gelmemiz ☀Bursa,Adana ve Van'daki yemekler❀ Amasya'daki sisli havanın şahaneliği☁Tokattaki Ballıca Mağarası❤ İstanbul'un semtlerine yaptığımız hafta sonu turları☻












 Koşuyolu ve  Validebağ Korusu'nu çok seviyorum.Geçenlerde korunun içindeki Adile Sultan Kasrındaki Hababam Sınıfı Müzesi'ne gittik.
Filmlerin çekildiği sınıf müze olarak ziyarete açılmış, giriş ücreti 2 lira ve 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açık.


Evlilik: Karşısındakinin kim olduğunu veya olabileceğini bilmeyen iki insanin, tahayyül edemedikleri ve üstünde düşünüp taşınmaktan da itinayla kaçındıkları bir geleceğe kendilerini bağlayarak, umutla, cömertçe ve müthiş bir içtenlikle oynadığı bir kumardır.

Hayatımızın kayda değer bir bölümünüyse, başka insanların epey kapsamlı ve ayrıntılı olarak, büyük acılar pahasına çoktan ortaya koyduğu şeyleri kendi başımıza bulmaya çalışarak harcarız.

Aşk, basit bir heves değil, beceridir.

İnsan ne bayağı bir yaratıktı. Sevmek ne kadar çok çaba gerektirmekteydi ve buna karşılık nefret için neredeyse hiçbir şeye ihtiyaç yoktu.

İnsanlar iyi hissetmek için öğreniyor, seviyor, sevişiyor, komşu saksıdan sardunya aşırıp köklendiriyor, yiyor, yemiyor, geziyor, anne-baba oluyor, göğe bakıyor, yazıyor, yüzüyor, yeşile koşuyor, koşuyor, içiyor, tutuyor, harcıyor, sarılıyor, alıyor, veriyor, çalışıyor, çok çalışıyor, doğuruyor, bakıyor, sabrediyor, izliyor.Ama bu coğrafyada artık tüm bunların boşa gitmesi için birkaç saniye yetiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder