8 Ağustos 2017 Salı

bled gölü

THY 119 dolara kampanya yapınca, uçak saatleri de cuma akşam gidiş, pazar akşam dönüş olunca ilkbaharda dayanamayıp Ljubljana biletini kapıverdim. Cumartesi sabahı internette dolanan 'Ölmeden önce görmeniz gereken yerler' listelerinde yer alan; ortasında beyaz küçük bir kilise olan, üstünde kuğuların gezdiği turkuaz rengindeki Bled Gölü'ne gittik.
Ljubljana Tren İstasyonu'nun önünde; otobüslerin kalktığı yerden Bled Gölü otobüsüne yaklaşık 7 euroya tek yön bilet alıp 1saat 20 dakikada Bled'e varıyoruz.
Hava kapalı ve gri olsa da bu puslu görüntünün de ayrı bir güzelliği var.

Bled’te Neler Yapılır?
  • Gölün çevresi yaklaşık 5 km. Biz yavaş yavaş yürüyüp banklarda oturup manzaranın keyfini çıkara çıkara gölü her açıdan  görüp çevresini turladık. 
  • Gidiş dönüş bir saat süren, otuz dakika da adayı gezmek için serbest zaman verilen, toplam 1,5 saat süren, “Pletna” adı verilen kayıklarla 16 euroya kıyıdan adaya gidilen tura katılabilirsiniz. Bled Adası'ndaki 15’inci yüzyılda yapılan Cerkev Marijinega Vnebovzetja Kilisesi'nin 99 basamağını damadın gelini kucağına alarak kiliseye kadar çıkarması geleneği varmış.
  • Vila Prešeren'de içi kremalı, dışı milföyden yapılan Bled'in geleneksel keki kremsnitayı denemelisiniz.
  • Gölün kıyısında 140 metre yükseklikte , sarp bir kayalığın üzerindeki  Bled Kalesine çıkabilirsiniz.10€
  • Biz türlü sebeplerden çıkamadık ama yaklaşık yarım saat-bir saatlik bir yürüyüşle Mala Osojnica, Velika Osojnica  ve Mala Osinija isimli tepelere çıkıp internette dolanan o muhteşem Bled fotoğraflarından bir tane de siz çekip, doğanın muhteşemliğine bir de o noktalardan tanıklık edebilirsiniz.
  • Vila Bled'in bahçesine dalıp biraz yukarılardaki  muhteşem manzaralı bankına oturup, kiliseden gelen çan sesleri eşliğinde insanı en çok mutlu eden şeyin doğanın ta kendisi olduğunu yeniden fark edebilirsiniz.























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder