21 Nisan 2017 Cuma

Sintra-Quinta da Regaleira

Pena Sarayı'ndan çıkınca bindiğimiz shuttle geldiği yoldan yani merkezden döner, biz de tren istasyonunun oraya kadar gitmez Sintra National Palace'ın orada ineriz diye düşünmüştük ama başka bir yol kullanıp ilk bindiğimiz yerde; tren istasyonun önünde inmek zorunda kalınca yarım saat kadar yürüyüp Sintra merkeze varıp merkezde dolandık. Zaten iki sokaktan falan oluşuyor.








Quinta da Regaleria
Mosserrate Palace,
Sintra Ulusal Sarayı
Castle Of The Moors
Pena Palace
Seteais Palace Sintra'da gezilebilecek yerlerden bazıları. Biz Pena Palace ve Quinta da Regaleria'yı gezdik. Yukarıdaki fotoğrafta görülen Sintra Ulusal Sarayı.








Piriquita-Ulusal Sarayın karşısındaki sokaktaki bu pastanedeki içtiğimiz çaylar yorgun olduğumuz için mi bilmem o kadar enfes gelmişti ki! Fincan fincan çay içip buranın meşhur tatlılarından(Queijada ve travesseiro) yemiş uygun da bir para ödemiştik. Sintra'ya giderseniz Piriquita'ya mutlaka gidin! 


Pastaneden çıkınca hemen yan taraftaki dükkanda çikolatadan yapılmış minik bardakların içinde servis edilen ginjadan da içip 15 dk mesafedeki Quinta da Regaleira'ya yürüdük.




Quinta da Regaleira, zamanında Portekiz’in soylu ve zengin bir ailesi tarafından yazlık saray olarak inşa ettirilmiş. Portekiz seyahatimde en çok etkilendiğim yer sanırım.Fotoğraflarda sıradan bir yer gibi gözüküyor olabilir ama inanın çok büyüleyici. Labirentler, taştan kuleler, minik karanlık tünellerden geçip ulaşılan mağara. Gizemli ve mistik bahçesi güzelliğiyle insanın başını döndürüyor.
Girişte verilen haritayla bile yolumuzu zor bulduk. Portekiz seyahatinizde kesinlikle buraya zaman ayırın derim.








































27 metre derinliğindeki ters kule.   





Gitmeden önce araştırmalarımda Sintra'ya gidenlerin çoğunun ya sadece Pena Sarayı'na gittiğini ya da Cascais ve Cabo de Roca ile sarayları aynı güne sıkıştırdıklarını gördüm. Biz Sintra'ya(Pena ve Quinta da Regaleira) bütün bir günü ayırdık çok da iyi yapmışız, o kadar güzel yerler ki koştur koştur gezmek istemezdim. 
Quinta da Regaleira girişi 6 € , açılış kapanış saatleri mevsime göre değişiyor.
Son olarak Sintra tren istasyonundaki seramiklerin muhteşemliğine dikkat etmeden Lizbon'a dönmeyin.

2 yorum: