30 Nisan 2017 Pazar

giethoorn ♥ rüyalardaki köy

Amsterdam'a ucuza bilet bulduk! Yaşasın!! Peki benim aklımda Amsterdam'dan ziyade neresi var? 
Hayal köyü Giethoorn💗
İnternette fotoğraflarına rastladığım zamanlardan beri en çok görmek istediğim yerlerden.
1958’de Fanfare adlı komedi filminin burada çekilmesinden sonra daha bilindik hale gelen Giethoorn'da büyüklü küçüklü 175’e yakın ahşap köprü var.
Amsterdam Central İstasyonu'ndan veya bizim yaptığımız gibi yakınında merkeze göre uygun fiyata daha düzgün otellerin bulunduğu Sloterdijk İstasyonu'ndan trene binip, (seçtiğiniz saate göre) bir veya iki aktarma yapıp 1,5-2 saate Steenwijk'e varıyoruz. 
Tavsiyem gitmeden telefonunuza NS Reisplanner uygulamasını indirmeniz. Değiştireceğiniz istasyon ve bineceğiniz peronları basit bir şekilde buradan kontrol edebilirsiniz.
Holland Travel Ticket diye geçen 39€'ya bütün bir gün boyunca tren, tramvay, otobüs ve metrolarda kullanılabilen biletten almak en mantıklısı. (2016 eylül)
 Yine bu kartı kullanarak  Steenwijk tren istasyonunun önünden kalkan, saatte bir geçen 70 numaralı otobüsle 15-20 dakikalık bir yolculukla Kuzey'in Venedik'i Giethoorn'a varıyoruz. 
Otobüsten inip yürümeye başlıyoruz. 
Her yer yemyeşil, evler masal kitaplarından fırlamış gibi; tek katlı, panjurlu, çatısı sazdan ve bahçeler kanallara çıkıyor. 
Hayır rüyada değilim, burası gerçek olamaz diyip duruyorum. 
Epeyce şaşkınlıkla dolandıktan sonra muhteşem bir evin karşısındaki banka oturup,  yanımızda getirdiğimiz minik şarabımızı içip cipsimizi ördeklerle paylaşıp hayallere dalıyoruz. Biraz ileride koyunlar, kuzular; hemen yanında tavuklar. 
Önümüzden kayıklar geçiyor, kedi ve  köpeklerini de yanlarında getirmişler.
Yürüyerek epey turladıktan sonra, köyü kayıkla da gezmek için kiralama firmalarının bulunduğu civara; otobüsten indiğimiz yere dönüyoruz. 
Eğer benim gibi elektrikli botu sürme konusunda yeteneksizseniz hiç riske atmayıp saatte bir kalkan tura katılabilirsiniz. Biz saati 15 eurodan kiraladığımız botumuza atlayıp yürüyerek etrafında dolandığımız kanallardan bir de botla geçiyoruz. Bot kiraladığımızda fotoğrafların sonundaki haritadan verip nasıl bir rota çizmemiz gerektiğini anlatıyorlar.
 Son otobüse kalıp panik yaşamamak için 5.30 civarındaki otobüsümüze binip Steenwijk İstasyonu'na gidip oradan da trenle Amsterdam'a dönüyoruz ama benim aklım Giethoorn'da kalıyor. 



















































7 yorum: