20 Eylül 2011 Salı

et maintenant,on regarde quoi?



agata e la tempesta-ekmek ve lalelerin yönetmeni silvio soldinin bir diğer filmi.izlemeye başlamadan pek heveslenmiştim ama beklentimi pek karşılayamadı doğrusu.kendinden yaşça küçük birinden hoşlanan kitapçı agata ve etrafındakilerin hayatları sunulmaya çalışılmış.ama bir şeyler eksik kalmış bana göre.


un baiser s'il vous plait-sadece bir kez öpüşmenin nasıl geri dönüşü olmaz?hikayenin içinde hikaye.bu filmi izlerken çok güldüm nedense.çok fazla bir şey vaat etmiyor  yine de Stefano Accorsi nin hatrına  -ki kendisinin pek rolü olmasa da- izlenebilir.
la vita facile-italyada dolandırıcılık yapıp hesabına para geçirdiği için kenyaya eski arkadaşı marionun yanına giden ve durumu çaktırmadan onunla birlikte gönülllü doktorluk yapan luca.kenyadaki insanların durumu.bir süre sonra romadan onların yanına gelen lucanın karısı.tabi ki bir süre sonra işler karışması.eğlenceli bir film olmuş.sevdim!


ladies in lavender- ingiltere de bir sahil kasabasında yaşayan 2 kız kardeş dalgaların sahile vurduğu, kumda yatan polonyalı bir genç bulurlar.tek kelime ingilizce bilmeyen genci evlerine alıp tedavi ettirip yardımcı olurlar.onu herkesten ve birbirlerinden bile kıskanmaya başlarlar.bir süre sonra kızkardeşlerden ursula gence aşık olmuştur.ancak onun ünlü bir keman virtüözü olmak gibi bir hayali vardır ve evden aniden ayrılır. ursulanın yaşadığı kalp kırıklığı,aşkın yaşının olmaması. 
scusa ma ti voglio sposare-aralarında yaş farkı olan, evlenme kararı alan bir çift.aileler arkadaşlar işin içine girince  yaşanan karmaşa.bir italyan romantik komedisi.izlediğim filmler şöyle bir baktımda yaş farkıyla ilgili filmler denk gelmiş hep.
something borrowed-indirip indirip izlemediğim için listemi kabartan , aradan çıksın diye izlenmiş filmlerden biri. klasik en iyi arkadaş- sevgili arasında kalma durumları.patates kızartması yeme hissi uyandırdı!


8 kadın bir erkeği nasıl öldürür?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder