2 Eylül 2009 Çarşamba

salvador dali



Akan saatler, çekmeceli kadınlar,havada duran nesneler sanırım onun resimlerini kolaylıkla tanımamıza neden oluyor. Ressamların neyi düşünerek çizmiş olabilir acaba dediğimiz resimleri vardır ya bunu sürekli söyletiyor dali bize. Kadınları içlerinde sakladıkları gizemli şeylerden dolayı çekmecelerle özdeşleştirmiş belki de. Soğuk bir İstanbul gününde gittim dali sergisine.Müze,sergi gezmek hep zor gelmiştir bana hemen yorulup kendimi dışarı atmak isterim çoğunlukla.Bu sergide de işte bu anlarda dudak şeklindeki şirin koltuklar yorgunluğuma çare olmuştu bi parça :)



dalinin hayatı gerçekten çok enteresan.Anne ve babası çok sevdikleri erkek çocuklarının öldüğü gece ilişkiye girmiş ve tam 9 ay sonra doğan çocuklarına kaybettikleri oğullarının adını vermişler yeniden.Cinsel ilişkiyle ölüm arasında bi bağ kurmasına sebep olmuş bunlar ve dali bu yüzden kadınlara dokunmayı sevmemiş, cinsel ilişkiye hiç girmemiş,hep mastürbasyon yapmış.





ispanyaya dalinin evine gidip görmek istiyor insan dev yumurtalar ve minik ekmeklerle kaplı duvarları:) bir genelevde görüp aldığı istiridye şeklindeki kenarları yılan balıklı yatağı.yatağın tavanındaki dali ve eşi galanın ayakları ve cennete uzanan ellerini.






babası ondan borç isteyince bi gün sperm dolu bi zarf içinde sana bütün borcumu ödedim şeklinde bir not göndermiş.

50 yıl boyunca büyük bir aşk yaşadığı,ilham perisidir gala dali için.


''gözleri anüsüne benziyor


anüsü dizlerine benziyor


dizleri kulaklarına benziyor


kulakları göğüslerine benziyor


göğüsleri cinsel organının büyük dudaklarına benziyor


cinsel organının büyük dudakları göğüslerine benziyor


klitorisi aynasına benziyor


aynası yürüyüşüne benziyor


yürüyüşü sedir ağaçlarına benziyor"der gala için.

Bu ispanyol sürrealist gerek resimleri, gerekse yaşadıklarıyla insanın fazlasıyla ilgisini çekiyor.:)
Ara Gülerin fotoğraf karesinden salvador dali.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder