3 Mart 2018 Cumartesi

dolapdere-bomonti ve istanbul'un en iyi sütlacı


Dolapdere'de bulunan Panagia Evangelistria Rum Kilisesi etrafındaki karmaşanın içinde kaybolup giden , İstanbul'un çok bilinmeyen kiliselerinden. Her pazar önündeki sokakta Dolapdere Bit Pazarı kuruluyor. Pazarda genel olarak bir düzen yok, satıcılar ne bulmuşlarsa getirmişler.  Yerlere serilmiş örtülerin üstündeki eşyaları karıştırıp birkaç parça da bulursanız sizden karlısı yok. Ortam biraz tekin değil evet:) Buradan Şişli'ye doğru yürürken elinde silahıyla söylene söylene yanımızdan geçen bir adama denk geldik 













 

Şişli Atatürk Müzesi-Atatürk'ün Aralık 1918 ile Mayıs 1919 arası kaldığı vatanın kurtuluşunu hazırladığı ev burası. Müzede Atatürk’ün hayatına ilişkin fotoğraflar, belgeler, takma dişleri, giysileri, yatağı, dolabı, çalışma masası, Anıtkabir'den getirilen toprak, İbrahim Çallı ve Zeki Kocamemi'ye ait tablolar yer alıyor. Giriş ücretsiz.







Feriköy Bit Pazarı- Fiyatların uçuk olduğu ama harika eşyaların satıldığı bu pazara sadece gezip görmeye de olsa gitmelisiniz. Satıcılar biraz ukala.







Nizam Pide- Bu kadar gezmenin üstüne güzel bir yemek için yolumuzu Taksim'e çeviriyoruz. İstanbul'un en iyi sütlacı buradaymış diye okumuştum. Pidesever biri olarak İzmir'de yediğim pidelerin lezzetini hiçbir yerde bulamasam da pidesi fena değildi ama sütlacı gerçekten güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder