11 Mayıs 2016 Çarşamba

evrenden torpilim var

Kişisel gelişim, motivasyon , yaşam koçluğu -artık ne derseniz - kitaplarını, yazılarını okumaktan oldum olası hoşlanmam. Ne gerek var bunlar için sayfalar dolusu eveleyip gevelemeye diye düşünürüm.
Pozitif olmanın, istemenin, evrene doğru enerjiyi göndermenin öneminden bahsediyor bu pek meşhur kitapta da. Aykut Oğut kendisinin ve etrafındakilerin başından geçenlerle örneklendirip uzun uzun anlatıyor. O kendini hırpalayıp dururken şu anki eşi Esra'nın kendisine her şeyi dert edinmeden hayattan zevk alarak da zaman içinde ondan bile çok daha iyi fırsatlar yakalayabildiğini anlatıyor, ben kendimi hırpaladım elime bir şey geçmedi diyor.

Kitabın son kısmında şöyle egzersizler bulunuyor:
Şükretme, 
Çatallama-kötüyü, negatifi düşünmeme-, 
Ego ile konuşma,
İşleri asistana-evrene yükleme egzersizi,
Odak değiştirme-başka şeylere odaklanma,
Yaratım panosu-istediğiniz şeylerin fotoğrafını etrafa asın vs.
Bunların birçoğu benim bir olumsuzluk yaşadığımda ya da günlük hayatımda zaten yaptığım şeyler. Kötü şeyler yaşadıktan sonra başka türlü nasıl hayata tutunup mücadeleye devam edilir ki zaten.  Ama herkesin yaşadığı durumlar o kadar farklı ki bunların işe yararlığı ve işe yarama süresi de değişir.
Tatminkar olmak, hayattan zevk almak, bir şeylerden memnun olabilmek her zaman öyle çokta kolay olabilen şeyler değil.
Geçen hafta hayatımda üçüncü kez acile gitmek zorunda kalmış, röntgen ve tomografi çektirip etraftaki ağır hastaları izlerken bir yandan halime şükredip bir yandan neden haftalardır bir sürü aksilik yaşadığımı sorgulayıp iç kanama geçirip ölür müyüm acaba diye ağlıyordum. Hayatımda yolunda olan şeyler gibi olmayan da pek çok şey var. Sağlık problemleriyle sınanmadığım sürece- bu durumlarda hala son derece güçsüzüm- elimden geldiğince şükredip, zamana bırakıp bir yandan başka şeylere odaklanmaya, her şeyde vardır bir hayır diyip yola devam etmeye çalışıyorum.
Kitaba gelirsek, benim için okumakla okumamak arasında bir fark yok ama sürekli aynı şeyleri tekrar edip durması beni epey sıktı. Düşünce tarzınız istediğiniz kadar pozitif olsun, kendinizi motive edin vs. hayatta herkesin şansı, talihi yolunda gitmiyor ve bazı şeyler insanın elinde değil maalesef. Elimde olan şeyleri bari olumluya çekeyim, motivasyon kitaplarını severim diyorsanız bu kitap belki sizde işe yarar.

1 yorum:

  1. Beyaz dizi aşk romanları ve kişisel gelişim kitapları hiç sevmediğim iki tür.

    YanıtlaSil