19 Mart 2014 Çarşamba

kemerlerinizi bağlayın




Birbirinden aslında çok farklı iki kişinin Antonio ve Elene'nin tanışma ve aradan geçen 13 yıl sonrasında yaşananların, tutkulu aşklarının hikayesi.
''Seni olduğun gibi sevdim, değiştirmeye çalışmadım.''diyor filmin bir yerinde Elene Antonio'ya.
Kadın erkek ilişkilerinde, hatta insan ilişkilerinde en önemli olan şeylerden biri bu aslında. Hayatımız boyunca bunu pek başaramasak karşımızdaki insanı sürekli  kendi kalıplarımıza oturtmaya çalışsak da aslında olması gereken.
Antonio'nun Elene'i çok sevmesine karşın aldattığını, kadının kanser olduğunu öğrenmesinden sonra bu konuyu yokmuş gibi sayıp görmezden gelip yaşadığı üzüntüyü başka şekillerde yansıttığını görüyoruz adamın sadece . Yakın gay arkadaşı ise neredeyse hiç tanıyamıyoruz.
Filmde Elene karakterinin üzerinde durulurken diğer yan karakterler fazla havada kalmış sanki.
Ve sonu da belirsiz filmin; ki bu beni hiç tatmin etmeyen bir şey!
Son filmlerinde eski Ferzan Özpetek filmlerinin tadını alamıyorum ne yazık ki!
Neyse umudumuz bir sonraki filmini Türkiye de çekecek diye okuduğum Ferzan Özpeteğin bol Sezen Aksu şarkılı olmasını dilediğim diğer filmine! 


3 yorum:

  1. benim aksime, kimse belirsiz sonları sevmiyor galiba. yan karakterlerin eksikliği konusunda haklısın, antonio kişisi bile pek betimlenmemiş, çapkın ve farklı bir adam olarak havada kalmış. ama nedensiz bir huzur sardı beni bu filmden sonra, çıkıp saatlerce sokakta öyle anlamsız salınmama sebep oldu. iyi hissettirdi bana nedense. nasıl ifade etsem filmdeki eksiklikleri dediğim noktada aklıma gelmeyen noktaları şıp diye ağzımdan alıvermişsin yahu. lügatına sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ferzan filmleri bende de aynı hisleri yaratıyor neden bilmem:) ama anne teyze ikilisini pek sevemedim, gay pek de sevimli:) arkadaşla ilgili hiçbişey göremedik filmde malesef.yine de ferzancığımdan vazgeçemem:)

      Sil
  2. merak ettim bu filmi
    izledikten sonra huzur sarıyorsa bedeni (Mirage'nin yorumunda okudum)
    bu aralar ihtiyacım var sanırım :)

    YanıtlaSil