Germiyan aynı zamanda Türkiye'de Slow Food (Yavaş Gıda)hareketine destek olan ilk köy. Bu haraket hızlı yemek kültürüne ve hayatın hızlı tüketilmesine karşı çıkmak için başlatılmış. Köyden ekşi maya ile odun ateşinde pişirilen ünlü Germiyan ekmeği de alabilirsiniz.
Urla'nın Barbaros Köyü'nde bulunan Çınaraltı Kafe'nin sahiplerinin fikriyle yola çıkılarak ilk olarak 2016'da Oyuk Festivali düzenlenerek en güzel korkuluk, avlu ve yemek yarışmaları yapılmış. Bu sene eylülde festivalin dördüncüsü düzenlenecekmiş. Germiyan'a göre çok daha bakımlı ve düzenli bulduğum Barbaros'un muhakkak kafelerinde oturup el yapımı yiyecek ve içeceklerin tadına bakmalı, yaratıcı korkuluklarıyla fotoğraf çektirmelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder